Bugün Dedem/Ninem Olur Musun

Okulumuz Eğitim ve Öğretim yılını anlamlı ve eğlenceli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Yarının büyükleri olacak çocuklarımızla unutulmaya yüz tutmuş değerleri ve oyunları tekrar yaşantımıza dahil ederek sonraki kuşaklara aktarımını sağlamak ve dede/nenesini tanımamış veya onlardan uzak olan çocukların bir nebzede olsa hasretlerini gidermek amacıyla ‘’Bugün dedem/nenem olur musun ‘’ projesi tüm güzelliğiyle devam etmektedir. Proje kapsamında ilk konuk olarak eski Mem Şube Müdürlerinden olan Mehmet SARMIŞ Beyefendiyi konuk edildi. Sayın SARMIŞ çocuklarla eskiden arkadaşlıklar nasıldı; dede torun ilişkileri; sokak oyunları üzerine söyleşide bulundu. Etkinlik Sayın SARMIŞ’ın kendi

25.01.2024 44

seslendirdiği bir şarkı ile taçlandırıldı. İkinci konuk olarak Şanlıurfa’mızın çok güzide eğitimcilerinden olan ve eğitimin birçok alanında çok büyük emek yatırımı olan emekli öğretmenlerimizden Abdulkadir AÇAR Beyefendi davet edilmiştir. Abdulkadir AÇAR Beyefendi ile öğrencilerimizin buluşması sosyal ve duygusal alan başta olmak üzere çok olumlu ve özel kazanımlar sağlamıştır. Hocamız ‘’nasıl çocuklar olmalıyız?’’  konulu söyleşi ve çocukluğundan hatıralar ile etkinliğimize renk katmıştır. Tükenmeyen hazinelerimiz olan değerli hocalarımız eğitimci kimliklerini özenle ön planda tutmaya devam ettiklerinin hazzını yaşatmışlardır. Bununla çocuklarımıza da koca çınarlıklarına yakışır gölgelikler sağladılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Proje koordinatörlüğünü yürütmekte olan okul öğretmenlerinden Fatma KARACABEY ve Nihal BAKAN her ay bir değerli büyüğümüzü davet ederek çocukların dünyasında kalıcı izler bırakmak amacı hedeflendiğini dile getirdi. Okul müdürü Fatma SAĞIROĞLU yılsonuna kadar çocukların yaşayan hazinelerimizle buluşmaya devam edeceklerini bunun ilerleyen dönemde güzel kazanımlarla geri döneceğine inandıklarını söyledi.